Tuesday, June 30, 2009

Designfragment tipsar





Granit är en kedja som inte gör så stort väsen av sig, vilket är synd, då de har ett fantastiskt tidlöst sortiment som passar våra svala svenska hem. Ovan ser ni några av mina egna favoriter, speciellt förtjust är jag i alla deras produkter i zink. Jag tror nog att det blir en liten runda på Granit under morgondagen!

Bilder från Granit. In english, please...

Danska ljusa toner





Norr om Köpenhamn finner vi denna skandinaviskt ljusa dröm. Ägarnas dröm var ett vitt hus i trä, med New England-accenter och en stor terass att njuta av under hela sommaren, och av bilderna att döma har de skapat just detta. Jag tycker extra mycket om sovrumsdelen med den väggfasta förvaringen parat med belysta familjebilder i svart och vitt. Vackert!

Bilder från Bo Bedre. In english, please...

Monday, June 29, 2009

Eklektiskt chic i London





Om man arbetar som inköpare för Designer Guilds Londonbutik, måste väl ens hem vara helt fantastiskt? Och visst är det så. Mark Homewood och hans partner bor här i detta trevåningshus, och inredningen är nästintill perfekt. Även om känslan är eklektisk och lite city-chic, kan man se att varenda detalj är minutiöst planerad. Jag älskar soffan som är omklädd i Designer Guild-tyger, kuddarna från svenskt tenn, designerpjäserna, de turkosa detaljerna och det fina kaklet i köket.

Bilder från Shootfactory. In english, please...

Jakten på de perfekta krokarna




Man kan tycka att hitta krokar till hallen är ett lätt projekt, vilket jag också tyckte innan jag började jakten på "de perfekta krokarna". Alla var för tråkiga, för dekorerade, för enkla, för pråliga.. ja, ni förstår säkert. Jag tittade länge på krokar från Edblad & Co, som verkligen är speciella på ett sofistikerat sätt. Deras återförsäljare hittar du här.

Till slut föll jag för klassiska krokar från Grandma's här i Göteborg, se bilden längst ned till höger. Är fortfarande lika nöjd med dem, även om jag verkligen tycker om listen med krokar ovan från Edblad & Co.

Bilder från Edblad & Co och privat. In english, please...

Saturday, June 27, 2009

Magis triggar dina sinnen


Easy chair, Chair One & Puppy.

Italienska Magis samarbetar med både helt färska och redan etablerade designers, bland andra
Jasper Morrison, Marc Newson, Konstantin Grcic och Ron Arad. Företaget har funnits sedan 1976, men det är de allra senaste åren som de verkligen har blivit omskrivna som trendsättare.
Deras kännetecken är deras produkter i plast och de glada färgerna. Enkel design som samtidigt utstrålar humor och en stark känsla för form.

Flertalet av deras produkter kan ni finna hos Urban Living.

Bilder från Magis. In english, please...

Funkisfabrik i Hammarby Sjöstad




I en gammal funkisfabrik i Hammarby Sjöstad kan man nu bosätta sig. Jag tror att detta är en av visningslägenheterna, och inredaren har verkligen gjort bra ifrån sig; De fina vitoljade och lutade furugolven har parats med Eames-stolar, svarta möbler och enkla snitt. De diskreta lila accenterna ger det lilla extra, likaså gör det något uppseendeväckande konstverket.

Bilder från Fastighetsmäklaren Christer Magnusson. In english, please...

Grönt är skönt




Jag har inga gröna fingrar och ännu mindre en trädgård att pyssla med. Någonting som jag aldrig skulle kunna hantera är en trädgård som måste hållas efter, tuktas och planeras in absurdum. Något som jag antar att ägarinnan till denna trädgården i Falkenberg måste göra. Jag är verkligen imponerad av hur hela trädgården är sammanvävd, valet av växter och träd och hur trädgården har delats in i flera rumsligheter. Vackert!

Bilder från GP. In english, please...

Friday, June 26, 2009

Låt ditt hem spegla dig




Åsikterna är delade om "mirrored furniture" eller "spegelmöbler", som jag också har hört att det kallas. Oavsett den korrekta benämningen, tycker jag att i rätt miljö och rätt dekorerat, är dessa pjäser oerhört läckra! Jag skulle gärna vilja ha en liten byrå eller ett konsolbord ståendes i hallen, parat med något riktigt färgglatt, som en djupt mörklila lampskärm eller fåtölj.

Bilder från Graham & Green. In english, please...

Rå, vacker betong



Jag är inte ensam om att ha utvecklat en fäbless för saker i betong den senaste tiden, och detta med all rätt- det är ju så vackert med sin råa obehandlade look. Jag har några stora krukor ute på balkongen i betong, och skulle gärna ha flera. Proforma har gjutit ett betongfat som hon har planterat underbara små växter i, att ha ute på altanen, så fint!
Mer inspiration och blandade beskrivningar på hur du gjuter i betong finns här, här och här. Bara att börja gjuta nu!

Bilder från Proforma och en annan bild jag tyvärr inte kommer ihåg vart den kommer ifrån. In english, please...

Thursday, June 25, 2009

Asiatisk känsla inomhus med bambu




Vi har bott i södra Kina i ett par år, och ända sedan dess är vi helt frälsta i växten/gräset bambu. Den är så otroligt vacker och ger en vildvuxen, busig känsla. Nu funderar jag på att skaffa en buske med bambu till antingen balkongen eller inomhus i kruka. Någon som vet hur bambun mår inomhus?

Bilder från TineK Home. In english, please...